Multi Split Klime – Klimatska naprava z dvema notranjima enotama

Split klimatske naprave so zmogljive in stroškovno učinkovite – znane so po svoji tihi učinkovitosti v primerjavi z okenskimi, stenskimi in prenosnimi klimatskimi napravami. Pravzaprav so najbolj priljubljena vrsta klimatskih naprav v Sloveniji. Toda ali ste vedeli, da pravzaprav obstajata dve vrsti split klimatskih naprav: enojne split klimatske naprave in multi split klimatske naprave?

Predstavili vam bomo vse, kar morate vedeti o klimatski napravi z dvema notranjima enotama.

Vsi split sistemi so tišji, zmogljivejši in energetsko učinkovitejši od okenskih/stenskih in prenosnih klimatskih naprav. Številne klimatske naprave z deljenim sistemom imajo tudi priročne vgrajene funkcije, kot so senzorji gibanja, Wi-Fi in čistilci zraka ali ionizatorji. Več o ponudbi: http://multisplitklima.si/

Po čem se multi split klimatske naprave razlikujejo od drugih?

Kaj je klimatska naprava z dvema notranjima enotama? Multi split klimatska naprava je vrsta deljene klimatske naprave.

Medtem ko split klimatska naprava hladi le en prostor naenkrat, lahko z multi split klimatsko napravo hladite več prostorov naenkrat. To je posledica njene konstrukcije: split klimatska naprava je sestavljena iz enega kompresorja in enega plinskega priklopa za notranje enote, medtem ko ima multi-split klimatska naprava več (do deset) priklopov za notranje enote, ki so povezani z enim kompresorjem.

Notranje enote so lahko stenske, talne ali stropne, s cevovodi in kabli za hladilno sredstvo pa so povezane z eno zunanjo enoto.

Kako deluje multi split klimatska naprava?

Multi split klimatska naprava ima en zunanji kompresor, ki je povezan z dvema do petimi notranjimi enotami in ne z zapletenim sistemom kanalov

Toplotna črpalka deluje tako, da odvzame toploto iz zunanjega okolja in jo prenese v notranjost.

Ali je klimatska naprava z dvema notranjima enotama primerna zame?

Multi split klimatska naprava je idealna izbira, če želite klimatizirati več kot eno lokacijo v hiši in morate neodvisno nadzorovati temperaturo v vsakem prostoru.

Številne klimatske naprave z deljenim sistemom imajo vgrajene priročne funkcije, kot so senzorji gibanja, Wi-Fi in čistilci zraka ali ionizatorji, in multi split klimatske naprave niso izjema.

Multi split sistem v primerjavi s kanalskimi klimatskimi napravami
Medtem ko kanalske klimatske naprave distribuirajo hladen ali topel zrak prek kanalov, multi split sistem uporablja več notranjih enot, ki so priključene na eno zunanjo enoto. Oba sistema omogočata consko hlajenje in ogrevanje, vendar uporabljata različne metode.

Prednosti multi split klimatske naprave

Obstaja veliko odličnih razlogov, da razmislite o multi split klimatski napravi, ki bo poleti poskrbela za hlajenje vašega doma, pozimi pa za ogrevanje. Tukaj je nekaj glavnih prednosti uporabe multi split klimatske naprave:

Prilagodljivost in udobje

Multi split klimatske naprav zagotavljajo neprekosljivo prilagodljivost in udobje, saj vam omogočajo, da izberete pravo notranjo enoto za vsak prostor v hiši. Za večje dnevne sobe lahko namestite klimatsko napravo z veliko zmogljivostjo, za spalnice pa manjše in tišje klimatske naprave, vse pa poganja ena zunanja enota. Tako lahko nadzorujete temperaturo in okolje v svojem domu po posameznih prostorih.

Energetska učinkovitost

Nastavitve za varčevanje z energijo skupaj z možnostjo ogrevanja ali hlajenja posameznih prostorov pomagajo zmanjšati stroške energije in obratovalne stroške. Z izbiro prave notranje enote za odvod zraka, ki ustreza posameznim prostorom, prav tako zagotovite, da ne trošite energije prekomerno. Zaradi napačne enote v sobi se zrak ne ohlaja pravilno in lahko pride do izgube energije. Enota, ki je prevelika za manjši prostor, prav tako porabi več energije vsakič, ko jo vklopite, v primerjavi z manjšo enoto, ki deluje dlje časa.

Z delovanjem več notranjih klimatskih naprav, ki so priklopljene na en zunanju kompresorj, so multi split klimatske naprave z med energetsko najučinkovitejšimi med vsemi klimatskimi napravami. Izberite energetsko najučinkovitejše notranje enote za odvajanje zraka, da boste pri računu za električno energijo prihranili največ.

Neodvisno upravljanje

Z možnostjo individualne nastavitve temperature v vsakem prostoru boste prihranili denar in optimizirali udobje z ogrevanjem ali hlajenjem posameznih prostorov. Imate lahko do pet ločenih notranjih notranjih enot, ki jih poganja en sam zunanji kompresor in jih upravljate z brezžičnim daljinskim upravljalnikom.

Prednosti multi split klimatskih naprav vključujejo:

  • Energetska učinkovitost
  • Več notranjih enot, ki jih napaja ena zunanja kompresorska enota
  • Možnost izbire najprimernejše in energetsko najučinkovitejše enote za odvod zraka za vsako sobo posebej
  • prilagajanje temperature za vsako sobo posebej
  • cenovno ugodnejši nakup in namestitev v primerjavi s kanalskimi klimatskimi napravami
  • Po potrebi lahko pozneje dodate dodatne notranje enote
  • Cenovno ugodno vzdrževanje, servis, popravila in zamenjava enot

Znane znamke: https://www.daikin.com/products/ac/lineup/split_multi_split/

Zunanje zračne kompresorje je treba postaviti čim bližje notranjim enotam za odvod zraka. Tudi notranje enote za odvod zraka potrebujejo za namestitev razmeroma veliko prostega prostora na steni.

Namestitev multi split klimatske naprave

Multi split klimatsko napravo z več notranjimi enotami je treba strokovno namestiti. Zaradi hladilnega plina, ki uničuje ozonsko plast in se uporablja v klimatskih napravah z več deljenimi sistemi, jih mora namestiti strokovnjak z licenco za namestitev klimatskih naprav.

Vaša notranja enota za odvod zraka mora biti v vsakem prostoru nameščena čim bližje stropu. Hladen zrak je težji od toplega, zato za največjo učinkovitost hlajenja usmerite lopute na enoti neposredno navzven ali rahlo nagnjene navzgor. Če želite prostor ogrevati, jih usmerite navzdol.

Razmisliti morate, kam postaviti zunanjo kompresorsko enoto. Najbolje je, da je v senci, brez neposredne sončne svetlobe in nameščena na trdni površini, kot je betonska plošča ali pritrjena na steno s trdnimi nosilci. Prav tako mora biti nameščena čim bližje notranjim enotam.

Dodaj odgovor